Selecteer een pagina

Sofia Visser, contactpersoon voor Lief en Leed Zoetermeer
06 11250733 | sofia@liefenleedstraten.nl

Na jouw aanmelding voor een Lief en Leedpotje komen wij met elkaar in contact. Ik contactpersoon voor heel Zoetermeer.Op dit moment ben ik al 3 jaar werkzaam bij Stichting Lief en Leed Straten. In 2020 zijn we gestart in Zoetermeer, een stad die ik alleen kende van winkelen in het centrum. Van oorsprong kom ik uit Enschede een stadje in het oosten van Nederland. De gezelligheid uit mijn geboortestad voelde ik meteen bij de gangmakers van Zoetermeer. Met veel plezier rij ik wekelijks rond in Zoetermeer om de gangmakers te bezoeken. Dus hopelijk tot ziens! 

Stichting Lief en Leed Straten

Stichting Lief en Leed straten is in november 2019 opgericht in Den Haag. De Stichting is verantwoordelijk voor uitvoering van de Lief en Leedaanpak in Den Haag en Zoetermeer. De aanpak is opgezet in samenwerking met Opzoomer Mee uit Rotterdam, eigenaar van deze aanpak. Ons team bestaat uit zes werknemers, inclusief directeur en backoffice. Alle collega’s zijn contactpersoon voor gangmakers uit de steden.

Gangmaker

Zo noemen we een buur dat het Lief en Leedpotje beheerd. We houden contact met elkaar en aan de gangmaker de taak om de presentjes te kopen of een kaartje in de brievenbus te doen. Een gangmaker is er voor de straat, hij of zij bevordert de band tussen de buren door bij leuke en minder leuke gebeurtenissen namens de straat een attentie te geven.

Twijfel je om zelf gangmaker te worden, neem dan vooral contact met ons op!
Wellicht kunnen we je enthousiaster maken, om de gangmaker van jouw straat te worden! Twijfel je over iets anders of heb je vragen over Lief & Leed, bel ons! Wij zijn altijd in voor een babbel, om jou te voorzien van de juiste informatie! 

Ontstaan van Lief en Leed

Het Lief & Leed concept is in 2013/2014 ontstaan in Rotterdam, onder de naam Stichting Opzoomer Mee Rotterdam. Het belangrijkste uitgangspunt van het concept is voornamelijk, dat buren een betere band met elkaar opbouwen. Stichting Opzoomeren is een beweging in Rotterdam van straten waar bewoners zelf zorgen voor een mooiere, schonere, vriendelijkere en socialere straat. Stichting Opzoomer mee heeft zijn naam te danken aan de Opzoomerstraat in Delfshaven waar de stichting ooit is begonnen in 1994.

Samenwerking met de gemeente Zoetermeer

Sinds 2020 werken Stichting Lief en Leed Straten en gemeente Zoetermeer samen om Lief en Leedstraten te hebben in de stad. Hiervoor werken we samen met de wijkregisseurs en andere partijen in de stad. Op dit moment zijn er 80 Lief en Leed straten in Zoetermeer.